Zlatavé fotbalové jaro na ZŠ Choltice

    Jako každý rok se na jaře konají různé fotbalové turnaje. První na programu byl turnaj žáků druhého stupně, který ZŠ Choltice sama pořádala. Naši borci v čele se zkušenou kapitánkou využili naplno výhodu domácího prostředí a domácí turnaj vyhráli v konkurenci 5 škol (přeloučské ZŠ Masarykovo náměstí a ZŠ Smetanova, ZŠ Řečany nad Labem a ZŠ Rohovládová Bělá) a postoupili do okresního kola do Pardubic, kde naše reprezentace obsadila 5. místo.

    Větších úspěchů dosáhli žáci prvního stupně v rámci tradičního celorepublikového turnaje McDonald´s Cup. Naše škola skvěle reprezentovala v obou kategoriích, tj. 1. – 3. třída a 4. – 5. třída. Po loňském úspěchu kategorie 1.-3. třída, kdy kluci obsadili 2. místo v krajském finále, byla laťka nastavena hodně vysoko. Ale již okrskové kolo prozradilo, že i letos můžeme mířit hodně vysoko. Obě kategorie s přehledem vyhrály okrsek, přičemž mladší kategorie neobdržela ani branku. V okresním finále pokračovala mladší kategorie ve své krasojízdě, ani zde nenašli naši borci přemožitele. Starší kluci vstoupili do finále nečekanou výhrou nad ZŠ Závodu Míru, kterou reprezentovala spousta fotbalistů z klubu FK Pardubice. Druhá výhra ve skupině naznačila, že i u starší kategorie může nastat historický úspěch. V posledním zápase chybělo 5 minut, abychom měli obě kategorie v krajském finále. Takže opět po roce se do krajského finále probojovala pouze mladší kategorie, přičemž starší kategorie obsadila výborné 3. místo v okresním finále.

    Bohužel krajské kolo nám nevyšlo tak úspěšně jako vloni, ale i 4. místo v celém Pardubickém kraji je úžasný úspěch našich chlapců.

    fotbal 01 fotbal 02 fotbal 03 fotbal 04

    Ing. Jan Brožek

    Školní informační systém

    bakbuton
    Jak na to...
    ZÁPISY ONLINE

    Svátek má

    Praha

    Aktuality