Běžci ze ZŠ Choltice se na přespolním běhu neztratili.

    V úterý 18. 9. 2018 se žáci naší základní školy zúčastnili atletického závodu „Přespolní běh“ na dostihovém závodišti v Pardubicích. Jako jediná mimopardubická škola jsme vytvořili týmy ve všech kategoriích a nevedli jsme si vůbec špatně.

    prespolni beh 01 Hned jako první začaly závodit dívky 6. – 7. třídy. Náš tým tvořily žákyně 7. třídy Elen Dvořáková, Natalie Pernerová, Natalie Katrušinová, Andrea Piskáčková a Lucie Korečková. Nejlépe si vedla Andrea Piskáčková, která skončila na 20. místě z 57 závodnic. Po nich následovaly dívky 8. – 9. třídy, přičemž náš tým dívek z 8. třídy (Tereza Bačkovská, Eva Nevečeřalová a Eliška Kolářová) doplnila ze 7. třídy Zuzana Kratochvílová, která skončila 22. hned za Eliškou K., která byla 21. z 61. dívek. V této kategorii největšího úspěchu zaznamenala Terka Bačkovská, která skončila 13. z 61 závodnic. Celkově holky skončily ve své kategorii 6. z 14. škol.

    prespolni beh 02 U chlapců přišel hned v prvním závodě největší úspěch naší výpravy, a to když Jan Lukeš ze 7. třídy skončil ve své kategorii na úžasném 8.místě z 43 účastníků. Chlapci na rozdíl od dívek, které běžely 1500 metrů, museli zdolat trať dlouhou 3000 metrů. V kategorii 6. – 7. třída zavodili žáci 6. třídy Jan Kaplan (15. místo) a Danielové Pešek a Bruder, plus ze 7. třídy výše zmíněný Jan Lukeš.

    prespolni beh 03 V nejsilnější kategorii 8.-9. třída to bylo pro naše borce spíše za trest. ? Chlapci nejsou zvyklí běhat už ani za děvčaty, natož 3 km. Takže krom Martina Růžka a Michala Bačkovského, kteří doběhli v první polovině na 18. resp. na 25. místě z 65 závodníků. Zbylí tři „chodci“ se vměstnali do páté desítky. Ale poslední neskončil nikdo.

    V rámci velké konkurence atletických pardubických škol zanechali naši závodníci a závodnice velmi dobrý dojem a musím všem poděkovat za vzornou reprezentaci školy.

    Ing. Jan Brožek

    Školní informační systém

    bakbuton
    Jak na to...
    ZÁPISY ONLINE

    Svátek má

    Praha

    Aktuality