Sport - ohlédnutí za školním rokem 2013/2014

    Školní olympiáda

    1. stupeň

    V pondělí 23.6.2014 byla uspořádána na naší škole sportovní olympiáda pro děti z 1.-4. tříd. Na rozdíl od minulého roku nám počasí přálo, a proto jsme mohli soutěžit na hřišti. Děti porovnávaly své síly celkem v šesti disciplínách. V běhu na 60 metrů, ve skoku z místa, v hodu míčkem, ve skoku s míčem mezi nohama, v člunkovém běhu a v "opičí dráze". U každého stanoviště nám pomáhali chlapci a děvčata z 9. třídy a zároveň se postarali o hudební kulisu. Děti byly soutěživé a sportovní dopoledne si užily. I když všichni podali vynikající sportovní výkony, mohli jsme diplomy a medailemi odměnit pouze první tři chlapce a dívky z každého ročníku. Těmi nejlepšími byli:

    Školní olympiáda 1. stupeň Školní olympiáda 1. stupeň Školní olympiáda 1. stupeň Školní olympiáda 1. stupeň
    camera.png Další foto...

      
    1. ročník - chlapci: 1. ročník - dívky:
    1. místo David Kubín 1. místo Alexandra Kollárovičová
    2. místo Daniel Bruder 2. místo Maria Anna Franková
    3. místo Martin Vejnar 3. místo Kamila Kolářová
    2. ročník - chlapci: 2. ročník - dívky:
    1. místo Ondřej Kocourek 1. místo Andrea Piskačová
    2. místo Vojtěch Tefr 2. místo Natálie Pernerová
    3. místo Jan Lukeš 3. místo Monika Horáková
    3. ročník - chlapci: 3. ročník - dívky:
    1. místo Jakub Šulc 1. místo Pavlína Kubelková
    2. místo Jan Šanda 2. místo Nikola Zemanová
    3. místo Michal Bačkovský 3. místo Adriana Slavíková
     
    3. ročník - chlapci: 3. ročník - dívky:
    1. místo Tomáš Vorel 1. místo Hlínová Marika
    2. místo Lukáš Kraj 2. místo Miláčková Anna
    3. místo Marek Tefr 3. místo Šebková Dita

    2. stupeň

    Pro žáky 5.-8. třídy proběhla sportovní olympiáda v úterý 24.6.2014. I v úterý se počasí vydařilo. Soutěžilo se v 8 více či méně tradičních disciplínách. Na hřišti se soutěžilo v běhu na 60 metrů, ve skoku z místa, v hodu do dálky, v hodu frisbee na cíl, v oboře pak probíhal vytrvalostní běh. Na školním dvoře se skákalo do dálky a probíhalo se netradiční "opičí dráhou". U každého stanoviště nám pomáhali žáci z 9. třídy. Všichni si sportovní dopoledne si užili a po splnění všech soutěžních disciplín ho završili hromadnou vybíjenou. Nejlepších výsledků dosáhli:

     
    Kategorie 5.- 6. třída - chlapci: Kategorie 5.- 6. třída - dívky:
    1. místo Skřivánek Pavel 1. místo Patočková Barbora
    2. místo Kubín Matěj 2. místo Skálová Adriana
    3. místo Popovič Jan 3. místo Poláčková Karolína
    Kategorie 7.- 8. třída - chlapci: Kategorie 7.- 8. třída - dívky:
    1. místo Plechatý Dominik 1. místo Bažantová Karolína
    2. místo Kymlička Lukáš 2. místo Patočková Karolína
    3. místo Zerzán Lukáš 3. místo Ďoubalová Lucie

    Školní olympiáda 2. stupeň Školní olympiáda 2. stupeň Školní olympiáda 2. stupeň Školní olympiáda 1. stupeň
    camera.png Další foto...

    Velké poděkování si zaslouží pan starosta Mgr. Tomáš Bolek za městys Choltice, který nám sportovní olympiádu zasponzoroval. Bez něj by se tato akce zřejmě nemohla uskutečnit.


    Tournoi de Pétanque

    Ve dnech 11. a 13. 6. 2014 soutěžili francouzštináři z 8. a 9. ročníku ve hře Pétanque. Po úporných bojích skončily na 1. místě Kateřina Koláčná, Kateřina Mokřížová a Sára Staráčková z 8.A. Druhé místo vybojovaly Renáta Adamová, Pavlína Kuchaříková a Jana Ondráčková z 9.A. Na 3. místo se dokouleli Marie Lomičová, Kristýna Poláková a Tomáš Walter. Všem nadšeným sportovcům gratulujeme a těšíme se zase za rok.

    Mgr. Iva Sedláčková

    Turnaj v nohejbalu

    Poslední turnaj škol, tentokráte v nohejbalu absolvovali naši chlapci v úterý 27. května 2014 v Rybitví, kde bylo přihlášeno 6 škol. Umístili jsme se na čtvrtém místě a školu reprezentovali – Filip Barták, Michael Šíp a Tomáš Hloušek..

    Výsledky:

    ZŠ Choltice - ZŠ Holice 0:2
    ZŠ Choltice – ZŠ Závodu Míru 1:2
    ZŠ Choltice – Ohrazenice „A“ 0:2
    ZŠ Choltice – ZŠ Benešovo nám. 2:0

    Ing. Zdeněk Hanák

    Turnaj mladých softbalistů

    Ve čtvrtek 22. 5. 2014 nás odjeli reprezentovat do Pardubic mladí softbalisté.
    Po litých bojích obsadili 4. místo a unikl jim postup na republikové finále do Prahy opravdu o vlásek. Školu reprezentovali – Michael Šíp, Matěj Dvořáček, Vítek Doležal, Kelnar Tomáš, Juříček Tomáš, Šulc Pavel, Tiler Matěj, Kymlička Lukáš a Škvařil Viktor.

    Výsledky:

    ZŠ Polabiny 1 – ZŠ Choltice 9:11
    ZŠ Choltice – ZŠ Benešovo nám. 14:20
    ZŠ Polabiny 3 – ZŠ Choltice 11:1

    Ing. Zdeněk Hanák

    Atletický čtyřboj

    13.5. se žáci a žákyně osmé a deváté třídy účastnily atletického čtyřboje, který probíhal na Základní škole Benešovo náměstí v Pardubicích. Všem atletům a atletkám děkujeme za účast i dosažené výsledky.

    Mgr. Hana Ošlejšková

    Druhé místo v Přelouči

    V úterý 29. dubna se konal na městském fotbalovém stadiónu v Přelouči tradiční Mc Donald cup pro žáky 4. a 5. tříd. Okrskové kolo odehráli mužstva pěti škol. Naši školu reprezentovali tito chlapci: Lukáš Kraj, Marek Tefr, Tomáš Vorel, Patrik Plechatý, Martin Růžek, Ondřej Kašík, Šimon Hrdý, Jiří Zelenka, Pavel Skřivánek a Matěj Kubín. Chlapci odehráli čtyři utkání a skončili na druhém místě.

    Výsledky:

    1. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Řečany 5:0
    2. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Smetanova Přelouč 0:0
    3. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Masarykova Přelouč 1:2
    4. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Zdechovice 6:0

    Ing. Zdeněk Hanák

    Turnaj v nohejbale trojic

    Ve středu 16. dubna jsme uspořádali další ze sportovních turnajů letošního školního roku na naší škole. Tentokráte ve velké tělocvičně proběhl turnaj v nohejbale trojic. Zúčastnili se ho dvě družstva ze šesté třídy a dvě družstva z osmé.

    Turnaj vyhráli chlapci z osmé třídy ve složení Jan Mejtský, Dominik Plechatý a Filip Růžek. Na druhém místě se umístili další zástupci „osmičky“ Lukáš Zerzán, Viktor Škvařil a Pavel Šulc. Na děleném třetím a čtvrtém místě se umístili „šesťáci“ ve složení Tomáš Nedvěd, Karel Fišera, David Kuchařík, Filip Šanda a Jan Popovič.

    nohejbal_1.jpg nohejbal_2.jpg nohejbal_3.jpg

    Výsledky:

    Výsledky Nedvěd Kuchařík Zerzán Mejtský Skóre Body Pořadí
    Nedvěd smiley.png 1 : 1 0 : 2 0 : 2 1 : 5 1 3 - 4
    Kuchařík 1 : 1 smiley.png 0 : 2 0 : 2 1 : 5 1 3 - 4
    Zerzán 2 : 0 2 : 0 smiley.png 1 : 2 5 : 2 4 2
    Mejtský 2 : 0 2 : 0 2 : 1 smiley.png 6 : 1 6 1

    Ing. Zdeněk Hanák

    Okresní finále v basketbalu

    Ve čtvrtek 20. 2 2014 naše družstvo basketbalistů zavítalo do Pardubice, kde se hrálo okresní finále. Tentokráte jsme doslova „vyhořeli“ a obsadili jsme poslední 8. místo. Do finálových bojů jsme se tedy neprobojovali. Turnaje se zúčastnili tito žáci naší školy: Filip Barták, Tomáš Hloušek, Michael Šíp, Petr Pospíšil, Matěj Tiler, Lukáš Zerzán a Lukáš Krutský.

    Futsalový turnaj v Moravanech

    V úterý 18.2. 2014 se naše mužstvo futsalu zúčastnilo turnaje v Moravanech. Turnaji dominovalo mužstvo z Ohrazenic. Ostatní mužstva sehrála vyrovnaná utkání. Tentokráte jsme skončili na čtvrtém místě, když jsme o umístění prohráli na penalty s mužstvem ZŠ Staňkova Pardubice. Naši školu reprezentovali – Michael Šíp, Petr Pospíšil, Tomáš Hloušek, Filip Barták, Dominik Plechatý, Lukáš Zerzán, Lukáš Krutský a Matěj Tiler.

    Futsalový turnaj v Moravanech Futsalový turnaj v Moravanech Futsalový turnaj v Moravanech Futsalový turnaj v Moravanechc

    Konečné pořadí:

    1. ZŠ Ohrazenice
    2. ZŠ Dolní Roveň
    3. ZŠ Staňkova Pardubice
    4. ZŠ Choltice
    5. ZŠ Svítkov
    6. ZŠ Moravany

    Ing. Zdeněk Hanák

    Turnaj v basketbale smíšených trojic

    Ve čtvrtek 23. ledna se v malé tělocvičně naší školy odehrálo klání v basketbale smíšených trojic. Zúčastnilo se ho 6 družstev žáků 8. a 9. tříd. Základní část se hrála ve skupinách a dále následovala utkání o umístění. Vítězem se stalo družstvo deváté třídy ve složení: Filip Barták, Petr Pospíšil a Jana Ondráčková. Na druhém místě skončilo družstvo z deváté třídy ve složení: Michael Šíp, Matěj Dvořáček a Aneta Králová. Na třetím místě se umístilo družstvo z osmé třídy ve složení: Tomáš Kmoníček, Dominik Plechatý a Karolína Bažantová. Všech účastníkům patří velká pochvala za odehraná utkání v duchu fair - play.

    basketbalový turnaj smíšených dvojic basketbalový turnaj smíšených dvojic basketbalový turnaj smíšených dvojic basketbalový turnaj smíšených dvojic

    Ing. Zdeněk Hanák

    Turnaj ve vánočním šplhu

    V prosinci se někteří žáci naší školy zúčastnili na Základní škole v v Řečanech nad Labem čtrnáctého ročníku „ Turnaje ve vánočním šplhu“. Šplh byl pořádán pro žáky 1. stupně. Soutěž kromě nás ještě navštívili žáci z okolních škol (ZŠ Rohovládová Bělá, ZŠ Přelouč Smetanova, ZŠ Přelouč Masarykova, ZŠ Týnec nad Labem, ZŠ Břehy, ZŠ Chvaletice, ZŠ Řečany nad Labem,). Letošní ročník byl zahájen tanečním vystoupením malých děvčat z tanečního kroužku pořádající školy a tradiční rozcvičkou, která všechny příjemně nastartovala a rozehřála.

    Turnaj ve vánočním šplhu Turnaj ve vánočním šplhu Turnaj ve vánočním šplhu
    camera.png Další foto...

    Po odstartování soutěže postupně šplhali chlapci a dívky od 1. do 5. třídy v samostatných kategoriích. Během soutěže byl navíc připraven doprovodný program pro všechny, kteří čekali, až na ně přijde řada. Po ukončení soutěže přišel všechny navštívit Mikuláš se svou družinou a všem nadělil dárečky v podobě bohatého občerstvení. Nejúspěšnějšími žáky z naší školy byli Monika Horáková a Vojtěch Tefr z 2.A, kteří si oba vyšplhali druhé místo.

    Mgr. Pavlína Soldánová

    Vánoční florbalový turnaj

    První utkání rozhodlo o všem…

    V úterý 17. prosince odjížděla naše nejmladší záloha sportovců na „Vánoční florbalový turnaj“ do Pardubic. V nafukovací hale na Dukle se odehrály lité boje žáků ze 4. a 5.tříd okresu Pardubice. Plní nadšení a elánu nastoupili naši borci do prvního zápasu a narazili na připraveného soupeře z Opatovi nad Labem, se kterým prohráli 0:4… Po zápase bylo velké zklamání, které nemohl nahradit ani bravurní a excelentní výkon proti chlapcům z Rohovládové Bělé. Konečný výsledek 7:0 nás zařadil na dělené 5.-7. místo v turnaji, který hrálo 10 účastníků. Naši školu reprezentovali – Martin Růžek, Vorel Tomáš, Tefr Marek, Kraj Lukáš, Plechatý Patrik, Hrdý Šimon, Kroužel Petr, Kubín Matěj, Skřivánek Pavel a Kelner Lukáš.

    Turnaj ve florbale 17.12.2013 Turnaj ve florbale 17.12.2013 Turnaj ve florbale 17.12.2013
    camera.png Další foto...

    Ing. Zdeněk Hanák

    Stříbro jim slušelo

    Poslední klání v okrskových soutěžích žáků v letošním roce nemohlo mít lepší tečku. Ve středu 4. prosince ve sportovní hale v Přelouči se odehrál turnaj ZŠ. Naše mužstvo basketbalistů se umístilo na druhém místě a postoupilo do okresního finále, které se bude hrát v březnu příštího roku v Pardubicích. Za naší školu nastoupili: Michael Šíp, Filip Barták, Petr Pospíšil, Tomáš Hloušek, Daniel Benešovský, Matěj Tiler, Lukáš Krutský, Dominik Plechatý, Viktor Škvařil a Lukáš Zerzán.

    Výsledky našich zápasů:

    1. utkání ZŠ Choltice : Gymnásium Přelouč 9:8
    2. utkání ZŠ Choltice : ZŠ Řečany 5:0
    3. utkání ZŠ Choltice : ZŠ Masarykova Přelouč 3:20

    Ing. Zdeněk Hanák

    Okrskové kolo starších žáků ve florbale

    Ve čtvrtek 28. listopadu se ve sportovní hale v Přelouči odehrálo okrskové kolo starších žáků ve florbale. Naší školu velmi dobře reprezentovali Alexandr Bumbaris, Michael Šíp, Tomáš Hloušek, Petr Pospíšil, Filip Barták, Lukáš Krutský, Lukáš Zerzán, Dominik Plechatý, Filip Růžek a Aleš Mach. Po celodenním klání jsme nakonec skončili na třetím, nepostupovém místě.

    Výsledky:

    1. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Smetanova Přelouč 2:4
    2. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Masarykova Přelouč 1:1
    3. utkání ZŠ Choltice – Gymnásium Přelouč 3:0
    4. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Řečany 4:0

    Ing. Zdeněk Hanák

    Turnaj ve stolním tenisu

    19. listopadu se uskutečnil turnaj ve stolním tenisu. Zúčastnilo se ho 13 chlapců z 5. až 9. třídy. Vyhrál Lukáš Zerzán, na paty mu šlapali Filip Barták a Matěj Tiler. Všem hráčům děkujeme za účast a přejeme spoustu dalších sportovních úspěchů.

    Turnaj ve stolním tenisu 2013 Turnaj ve stolním tenisu 2013

    Mgr. Hana Ošlejšková

    Podzimní běh oborou

    Ve čtvrtek 7. listopadu ve 13 hodin se uskutečnil Běh oborou. Na trať, dlouhou přes 1 km, se vydalo 32 žáků. Start i cíl byl na mostě u Zrcadla. Terén byl při stoupání na Průhon trochu kluzký, přesto žádný běžec nepadl.

    Medailová umístění – dívky: 1. Skálová Adriana (3:58 min), 2. Hušková M., Patočková B., Svobodová Nikol . Celkem běželo 10 dívek z 5., 6. a 7. třídy.

    Ze 13 chlapců z 5., 6. a 7. třídy doběhl 1. Jan Piskač (3:22 min), 2. Horák Jakub a Honza Popovič a 3. Ondřej Bíbr. Ze 3. skupiny – chlapci z 8. a 9. tříd byl nejrychlejší Kryštof Salfický (3:03 min), 2. doběhl Lukáš Krutský a třetí Matěj Tyler.

    běh oborou 2013 běh oborou 2013 běh oborou 2013 běh oborou 2013

    Každý účastník dostal sladkou odměnu, předání medailí nejrychlejším proběhlo v pátek 22.11.. Gratulace patří všem běžcům, poděkování SRPŠ za materiální zajištění akce.

    Ing. Vladimíra Lichnovská

    Deváťáci vítězem školního turnaje ve florbale

    V pátek 25. října proběhlo klání našich žáků ve florbale ve velké tělocvičně školy. K turnaji se přihlásila tři mužstva našich žáků. „Sedmáky“ reprezentovali hráči – Kolář, Kašík, Mach a Benešovský. Za mužstvo „Osmáků“ nastoupili Zerzán, Krutský, Růžek, Kroužel a Šanda. „Devítku“ zastupovali Barták, Šíp, Hloušek a Bumbaris. Turnaj se hrál na 2 x 8 minut čistého času, systémem každý s každým. V prvním zápase překvapivě „Osmáci“ přehráli „Deváťáky“ takže po ukončení turnaje mělo každé mužstvo 3 body a o vítězi muselo rozhodnout skóre. To nakonec mělo nejlepší mužstvo „Deváťáků“ a tím celý turnaj vyhráli.

    turnaj_florbal9.jpg turnaj_florbal3.jpg turnaj_florbal11.jpg
    camera.png Další foto...

    Výsledky:

    Turnaj ve florbale „Sedmáci“ „Osmáci“ „Deváťáci“ Skóre Body Pořadí
    „Sedmáci“ smiley.png 12 : 7 0 : 8 12 : 15 3 2
    „Osmáci“ 7 : 12 smiley.png 3 : 2 10 : 14 3 3
    „Deváťáci“ 8 : 0 2 : 3 smiley.png 10 : 3 3 1

    Mgr. Hana Ošlejšková, Ing. Zdeněk Hanák

    Chlapci naší školy mají bronzové medaile...

    Ve středu dne 9.října se na folbalovém hřišti v Cholticích uskutečnilo "Okrskové kolo" v malé kopané za účasti naší školy. Po litých bojích ve skupině se naše mužstvo umístilo na třetím "nepostupovém" místě. Turnaj skončil s pořadím: 1. ZŠ Smetanova Přelouč, 2. ZŠ Masarykova Přelouč, 3. ZŠ Choltice. 4. ZŠ Řečany. Do okresního finále postoupily obě školy z Přelouče. Chlapci prožili příjemné sportovní setkání a odnesli si určitě mnoho krásných sportovních zážitků.

    fotbal_turnaj.jpg

    Výsledky:

    1. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Smetanova 0:3
    2. utkání ZŠ Masarykova – ZŠ Řečany 3:1
    3. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Masarykova 1:4
    4. utkání ZŠ Smetanova – ZŠ Řečany 4:0
    5. utkání ZŠ Choltice – ZŠ Řečany 5:2
    6. utkání ZŠ Masarykova – ZŠ Smetanova 0:1

    Konečné pořadí:

    1. ZŠ Smetanova Přelouč
    2. ZŠ Masarykova Přelouč
    3. ZŠ Choltice
    4. ZŠ Řečany nad Labem

    Ing. Zdeněk Hanák

    Školní informační systém

    bakbuton
    Jak na to...
    ZÁPISY ONLINE

    Svátek má

    Praha

    Aktuality