Choltičtí fotbalisté jsou druzí nejlepší na Přeloučsku, a i v Pardubickém kraji

    Ve dnech 4. – 21. května proběhl v Pardubickém kraji již 21. ročník turnaje McDonald´s Cup v malé kopané, který je určen pro děti prvního stupně. Naše škola se zúčastnila v obou vypsaných kategoriích A i B.
    Kategorie A byla pro děti od 1. – 3. třídy a kategorie B 4. – 5. třída.

    4. května se odehrálo okrskové kole na hřišti v Přelouči. V kategorii A se zúčastnilo 5 škol a hrálo se systémem každý s každým. Naši borci postupně porazili všechny soupeře a skupinu suverénně vyhráli.
    ZŠ Semín 7:0, ZŠ Zdechovice 9:0, ZŠ Masarykova 4:0, ZŠ Smetanova 4:1
    Střelci: Prokop Horák 6x, Adam Nešetřil 4x, Václav Horák 4x, Aleš Sukdolák 4x, Tomáš Kočí 2x, Eda Loužil, Janek Pecka a Péťa Huong po 1 brance.

    Kategorie B se hrála ve dvou tříčlenných skupinách s následným play – off. Kluci svoji základní skupinu vyhráli po výsledcích ZŠ Smetanova 1:1 a ZŠ Semín 1:0, kdy obě branky střelil Matěj Hošek. V semifinále je čekal souboj se ZŠ Masarykova, který skončil remízou 1:1, a následovaly penalty. V nich byli všichni naši střelci bezchybní, a když v poslední sérii trefil soupeřův exekutor břevno, vypukla na naší straně velká finálová radost. Bohužel ve finále se naši borci střelecky již neprosadili a prohráli 2:0 se ZŠ Břehy.
    Kluci v kategorii B skončili na skvělém 2. místě v Přeloučském okrsku.

    Školu reprezentovali v kategorii B: Míra Lachman, Matěj Hošek, Filip Ondráček, Patrik Šedivý, Michal Málek, Tomáš Sůra, Jan Kaplan, David Kubín, Tibor Škuliba, Petr Kolář, Martin Vejnar, Martin Lát.

    Kluci v kategorii A postoupili do okresního finále, které se hrálo na Letním stadionu v Pardubicích 17. května.

    Ačkoliv nám počasí nepřálo, kluci se s vydatným deštěm popasovali znamenitě. V prvním zápase naše hvězdy poprvé ztratili body, kdy nedokázali ani střelecky prosadit a pouze remizovali 0:0 se ZŠ Horní Jelení. Naštěstí střelecký prach nezvlhl klukům na dlouhou dobu a ve zbylých dvou zápasech rozstříleli soupeře ze ZŠ Polabiny III a ZŠ Svítkov shodně 5:1 a 5:1 a suverénně vyhráli skupinu a postoupili do krajského finále.

    1. ZŠ Choltice 7 b. (10:3) 2. ZŠ Polabiny III 4 b. (5:6) 3. ZŠ Horní Jelení 2 b. (2:3) 4. ZŠ Svítkov 2b (4:8)

    Střelci: Aleš Sukdolák 5x, Áďa Nešetřil 2x, Honzík Šulaj, Vašek Horák a Martin Chudomský po 1 brance.

    Krajské finále se odehrálo na ligovém stadionu FK Pardubice 21.5. Choltice jako jediná mimoměstská škola v krajském finále ostudu neudělala. Hned v prvním utkání kluci předvedli bojovný výkon a po brance Ádi Nešetřila porazili vysoké chlapce z Vysokého Mýta 1:0. Což neunesl „trenér“ Mýta a začal na kluky nesmyslně křičet až řvát. Po utkání byla u našich borců znát únava z namáhavého zápasu a počasí, kdy sluníčko ubíralo mnoho sil. V druhém zápase proti ZŠ Třemošnice kluci dlouho vedli 1:0, kdy se přímo z rohového kopu prosadil Prokop Horák. Ale posledních 5 minut využili hráči Třemošnice tlak a vyrovnali, a následně v 90. minutě po přísné penaltě zápas otočili. Kluky tento zápas hodně bolel jak fyzicky, tak i psychicky po necitlivém ovlivnění zápasu rozhodčím. Naštěstí naše hvězdy sebrali zbytek sil a do posledního zápasu se ZŠ Svitavy vlétli velmi aktivně. Již ve 3. minutě utekl obraně Aleš Sukdolák a dal nejrychlejší branku turnaje. Soupeř už stačil v druhé půli pouze snížit, ale i remíza 1:1 stačila našim klukům k uhájení stříbrných medailí.

    Výsledná tabulka krajského finále:

    1. ZŠ Třemošnice (okres Chrudim) 9 bodů skóre 5:2
    2. ZŠ Choltice (okres Pardubice) 4 body 3:3
    3. ZŠ Svitavy (okres Svitavy) 2 body 2:3
    4. ZŠ Vysoké Mýto (okres Ústí nad Orlicí) 1 bod 2:4

     

    Školu reprezentovali: Eda Loužil, Luboš Hromádko, Martin Chudomský, Prokop Horák, Adam Nešetřil, Honzík Šulaj, Janek Pecka, Aleš Sukdolák, Václav Horák, Tomáš Kočí.

    Klukům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme jim mnoho dalších sportovních úspěchů.

    Ing. Jan Brožek

    Školní informační systém

    bakbuton
    Jak na to...
    ZÁPISY ONLINE

    Svátek má

    Praha

    Aktuality